Tapahtumat

Kaarina

Vertaisillat

Kaarinan Touretten vertaisillat ti 13.2., pe 9.3., ma 9.4. ja to 3.5.2018

Aika klo 18.00-19.30

Paikka Cafe Puntari, Kaarina

Ilmoittautumiset: vertaisillat@gmail.com


Helsinki

Pääkaupunkiseudun avoimen OCD-vertaisryhmän tapaamiset Kevät 2018

Pääkaupunkiseudun OCD-vertaisryhmä kokoontuu joka toinen viikko torstaisin yhdistyksen toimistolla Helsingissä. Ryhmään on ennakkoilmoittautuminen, sillä kerralla ryhmään mahtuu vain 10 osallistujaa!

Miksi tukiryhmään?

OCD-vertaistukiryhmässä sinulla on mahdollisuus saada ja jakaa tietoa pakko-oireisesta häiriöstä ihmisten kanssa, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa kuin sinä. Tukiryhmässä ajatuksena on jakaa asioita, niin huolia kuin onnistumisiakin, ja esittää kysymyksiä sekä keskustella avoimesti. Vertaisohjaajalla on osallistujien tapaan myös pakko-oireinen häiriö, joten häneltä voi vapaasti kysyä mieltä askarruttavista asioista sekä ryhmässä että jälkikäteen hihasta vetämällä jos se tuntuu helpommalta. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse ryhmän vetäjälle Jonas Pieniniemelle: jonaspieniniemi.vertaistuki@gmail.com Tarjolla on pientä purtavaa.

Aika: Torstaisin: 11.1., 25.1., 8.2., 22.2., 8.3., 22.3., 5.4., 19.4., 3.5., 17.5 ja 31.5 Ryhmät kokoontuvat klo 17-19. 

Paikka: Fredrikinkatu 27 A 1 (toinen kerros), 00120 Helsinki

Huom! Yhdistys toimii samoissa tiloissa Psoriasisliiton kanssa. Soita summeri, jossa lukee "A1 Psoriasiskeskus"

Listietoja: Tuula Savikuja, toiminnanjohtaja (tuula.savikuja@tourette.fiwww.tourette.fi / www.ocd.fi

ESITTELYNI

Olen Jonas Pieniniemi ja toimin avoimen OCD-vertaisryhmän ohjaajana. Minulla ei ole psykologista koulutusta mutta taustani ja kokemukseni OCD:n kanssa on ollut sekä pitkä että haastava. Pakko-oireinen häiriö ilmeni minulla jo hyvin pienenä mutta tapahtumaoireet vahvistuivat tavallista elämää haittaaviksi noin 6 vuotta sitten. Omalla kohdallani OCD on vuosien aikana ilmennyt mitä erilaisimmissa muodoissa. Pakko-ajatukset, välttely, hulluksi tulemisen pelko, hankala koskettaa, uskonnolliset pakko-ajatukset, pelko toisten satuttamisesta... Lista vaan jatkuu. Olen normaalisti  työelämässä ja vaikka se on osittain osoittautunut hankalaksi, niin olen huomannut, miten "minä osaan kaikesta huolimatta"-elämys on ollut tärkeä osa oireiden kohtaamisessa. Vertaistuen kautta olen huomannut, miten OCD ilmenee niin monella eri tapaa niin monella eri ihmisellä. Lohduttavaa tässä on kuitenkin se, miten oireet silti muistuttavat toisiaan, ajavat voimat ovat hyvin samanlaiset ja vertaistuessa luulen että moni huomaa tämän. Yhtäkkiä onkin kanava missä saa jakaa, ihmetellä ja keskustella.. Vapauttava tunne! Osallistujat ovat myös hyvin erilaisissa vaiheissa omassa parantumisprosessissaan (minä mukaan lukien), joten vinkkejä ja ideoita on useasti huone täynnä. Pyrin ohjaajana ottamaan huomioon kaikki jotka tulevat mukaan ryhmäämme, olitpa sitten hiljainen tai puhelias, varovainen tai suorasanainen. Tärkeintä on tunteiden ja ajatusten jakaminen. Aihe meillä on vakava mutta olen itse aikaisemmissa tapaamisissa huomannut miten nauru ja ilo helposti  pilkahtavat vähän ajan päästä pinnalle. Omalta osaltani en voi kun suositella ryhmään tulemista. Itse olin erittäin pahassa tilanteessa 2013. Vuosi vaihtui siinä ja sain tietää vertaistukiryhmän olemassaolosta. Siitä alkoi oma parantumisprosessi sekä oikeanlaisen terapian että elintapojen löytämisessä. Tervetuloa mukaan joukkoomme, et ole yksin!


Pieksämäki

Etelä-Savon vertaisryhmä

Suomen Tourette- ja OCD-yhdistyksen Etelä-Savon vertaistukiryhmän tapaamiset  

           Pieksämäellä keväällä 2018

 

"Meidän vertaistukiryhmämme on tarkoitettu juuri Sinulle, jolla itselläsi tai läheiselläsi on Touretten oireyhtymä tai pakko-oireinen häiriö. Ryhmässä keskustellaan ihan tavallisia juttuja, niin iloisia kuin murheellisiakin. Ryhmämme periaatteisiin kuuluu luottamuksellisuus. Ryhmä on minulle tärkeä, koska perheemme arki on sävytetty Tourettella ja sen tuomilla lisämausteilla, joten keskustelua voisi jatkaa aistipulmista sekä keinoista ja apuvälineistä arkeen, impulsiivisuudesta ja ADHD:stakin. Olen lähihoitaja ja neuropsykiatrinen valmentaja, nepsyilen siis töissäkin. Ryhmämme toiminta starttaa tänä vuonna neljännen kauden, ja uusikin vertainen on lämpimästi tervetullut mukaan!"     

 Terveisin: Ida 

 3.2 klo 14-16, Teemana tietoa ja kysymyksiä Tourettesta ja OCD:stä

 3.3 noin noin klo 12-18 Hankasalmen Revontulessa keilaus ja ruokailu.

  Lähtöpaikka ja kuljetusjärjestelyt sovitaan ilmoittautujien kanssa,

  omavastuu 10 euroa/aikuiset ja 5euroa/lapset (varaathan käteistä mukaan).

 7.4 klo 14-16, Rentoutushetki ja Hyvän Mielen taulun teko 

 5.5 klo 14-16, "Miltä musta tuntuu"- keskustelua elämästä ja mistä huvittaa 

 9.6 klo 14-16, Kävely ja piknik (säävarauksella!)

 Tapaamme Pieksämäen Järjestötalolla 2. kerroksessa, lukuun ottamatta

 keilausta, jolloin lähtöpaikka sovitaan osallistujien kanssa.

 Tiedustelut ryhmän toiminnasta ja ilmoittautumiset tapaamisiin: 

       vertaisohjaaja Ida Beharic, ida.beharic@tourette.fi 

 Käytännön järjestelyjen vuoksi toivotaan ilmoittautumista viimeistään kolme

 päivää ennen tapaamista vertaisohjaajalle lukuun ottamatta keilaamista

 maaliskuussa, jolloin toivotaan ilmoittautumista mielellään viikkoa aikaisemmin.

 Mahdolliset muutokset aikatauluihin ilmoitetaan ilmoittautuneille.

 


Oulu

Pohjois-Pohjanmaan vertaisryhmä

Pohjois-Pohjanmaan Tourette- ja OCD-vertaisryhmän tapaamiset

Oulun vertaisryhmän makkaranpaistopäivä sunnuntaina 11.3.2018 klo: 13.00

Oulun alueen vertaisryhmän keväinen kokoontuminen makkaranpaiston ja pulkkamäen merkeissä 11.3.2018 klo: 13.00 alkaen kotonamme osoitteessa Kumputie 13, 90940 Jääli

Ohjelmassa ensiksi makkaranpaistoa nuotiolla pihallamme jonka jälkeen voidaan porukassa kipsutella pulkkamäkeen lähipuistoomme.

Tulkaapa viettämään mukava päivä ulkoilun merkeissä äidit, iskät ja lapset.

Otathan mukaasi pulkkaa, kelkkaa, liukuria tai muuta mäenlaskuvekotinta!

Tapaamisessa tarjolla makkaraa, pullakahvit ja lämmintä mehua!

Ilmottautumiset osoitteeseen: katja.timonen78@gmail.com

viimeistään kolme päivää ennen tapahtumaa.

 

TERVETULOA MUKAAN!

 

Terveisin: Katja Timonen/ Oulun alueen vertaisryhmä

Ilmoitathan osallistumisestasi kolmea päivää aiemmin ohjaajalle!

Lisätietoa: vertaisohjaaja :katja.timonen78@gmail.com  

Lämpimästi tervetuloa!

ESITTELYNI

Nimeni on Katja Timonen. Toimin Pohjois- Pohjamaan alueen Tourette - ja OCD:n vertaisryhmän ohjaajana. Olen 12 vuotiaan Tourettea sairastavan neitosen ja 20-vuotiaan ADHD-oireisen pojan äiti Oulusta. Perheeseeni kuuluu myös aviomieheni Jukka. Koulutukseltani en ole Touretten tai OCD:n asiantuntija, vaan työskentelen pienessä kiinteistö -ja puhdistuspalvelualan yrityksessä siivoustyössä.

Kiinnostukseni sekä kokemukseni painottuu enimmäkseen Touretteen juurikin tyttäreni diagnoosin vuoksi, mutta minulla on halu saada tietoa, oppia uutta ja ylipäätään ymmärtää paremmin kaikenlaisten nepsy-ihmisten elämää, jotta voisin saada työkaluja ja välineitä tulevaisuuteen helpottamaan myös omien lapsieni elämää. Olen saanut huomata tämän viimeisen vuoden aikana, että enemmän olen oppinut muiden, samassa tilanteessa elävien ihmisten kokemuksista kuin useista kirjoituksista, joita olen lukenut tiedon tarpeessa. Tyttärelläni todettiin Tourette syksyllä 2016, jotenka tämä kaveri on vielä aika uusi tulokas perheessämme.

Heti alusta asti diagnoosin tultua, tunsin olevani hiukka hukassa eikä siinä hetkessä oikein osannut tietoa tai tukea mistään heti hakea. Aika pian ymmärsimme kuitenkin liittyä Suomen Tourette- ja OCD- yhdistyksen jäseniksi ja sitä kautta monien uusien tietojen ja tapahtumien pariin. Vertaistuki on ollut perheessämme sekä meille aikuisille että lapsille todella tärkeä tuki, ja tuonut paljon ymmärrystä sekä jaksamista arkeen! Halusin lähteä mukaan ryhmän ohjaajaksi sillä ajatuksella, että lähdettäisiin rakentamaan tänne Oulun seudulle mukava, rentohenkinen ryhmä, jonka kanssa keksiä mukavaa yhteistoimintaa ja samalla saada sitä erittäin tärkeää vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta.

Oletpa sitten itse toureetikko tai jos diagnoosisi on OCD tai vaikkapa molemmat ja vähän muutakin päälle, niin olet sydämellisesti tervetullut toimintaan mukaan! Lapset perheineen, nuoret, aikuiset ja läheiset. Tervetuloa


Vaasa

Nepsy-vanhempien ryhmä

Nepsy-lasten vanhempien vertaistukiryhmä Vaasassa 

ma 19.2.2018 klo 17:00, os. Korsholmanpuistikko 44, 65100 Vaasa

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

ohjaaja Essi Jäntti

info@vaasanadhd.com tai 0405195899


Joensuu

Pohjois-Karjalan vertaisryhmä

/yllapito/resources/tapahtumat/pohjois-karjalan-vertaisryhma-kevat-2018.docx


Salo

Salon vertaisryhmä

Salon vertaisryhmän tapaamiset seuraavasti: 

la 17.2. 17.3., ja 28.4. 

Tervetuloa!
Paikkana Helsingintie 14, Salo

Ilmoittautumiset: saijapau@gmail.com