Tapahtumat

Helsinki

Pääkaupunkiseudun avoimen OCD-vertaisryhmän tapaamiset Kevät 2017

Pääkaupunkiseudun OCD-vertaisryhmä kokoontuu joka toinen viikko torstaisin yhdistyksen toimistolla Helsingissä.Ryhmään on ennakkoilmoittautuminen, sillä kerralla ryhmään mahtuu vain 10 osallistujaa!

Miksi tukiryhmään?

OCD-vertaistukiryhmässä sinulla on mahdollisuus saada ja jakaa tietoa pakko-oireisesta häiriöstä ihmisten kanssa, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa kuin sinä. Tukiryhmässä ajatuksena on jakaa asioita, niin huolia kuin onnistumisiakin, ja esittää kysymyksiä sekä keskustella avoimesti. Vertaisohjaajalla on osallistujien tapaan myös pakko-oireinen häiriö, joten häneltä voi vapaasti kysyä mieltä askarruttavista asioista sekä ryhmässä että jälkikäteen hihasta vetämällä jos se tuntuu helpommalta. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse ryhmän vetäjälle Jonas Pieniniemelle: jonaspieniniemi.vertaistuki@gmail.com Tarjolla on pientä purtavaa.

Aika: Torstaisin: 11.1., 25.1., 8.2., 22.2., 8.3., 22.3., 5.4., 19.4., 3.5., 17.5 ja 31.5 Ryhmät kokoontuvat klo 17-19. 

Paikka: Fredrikinkatu 27 A 1 (toinen kerros), 00120 Helsinki

Huom! Yhdistys toimii samoissa tiloissa Psoriasisliiton kanssa. Soita summeri, jossa lukee "A1 Psoriasiskeskus"

Listietoja: Tuula Savikuja, toiminnanjohtaja (tuula.savikuja@tourette.fiwww.tourette.fi / www.ocd.fi

ESITTELYNI

Olen Jonas Pieniniemi ja toimin avoimen OCD-vertaisryhmän ohjaajana. Minulla ei ole psykologista koulutusta mutta taustani ja kokemukseni OCD:n kanssa on ollut sekä pitkä että haastava. Pakko-oireinen häiriö ilmeni minulla jo hyvin pienenä mutta tapahtumaoireet vahvistuivat tavallista elämää haittaaviksi noin 6 vuotta sitten. Omalla kohdallani OCD on vuosien aikana ilmennyt mitä erilaisimmissa muodoissa. Pakko-ajatukset, välttely, hulluksi tulemisen pelko, hankala koskettaa, uskonnolliset pakko-ajatukset, pelko toisten satuttamisesta... Lista vaan jatkuu. Olen normaalisti  työelämässä ja vaikka se on osittain osoittautunut hankalaksi, niin olen huomannut, miten "minä osaan kaikesta huolimatta"-elämys on ollut tärkeä osa oireiden kohtaamisessa. Vertaistuen kautta olen huomannut, miten OCD ilmenee niin monella eri tapaa niin monella eri ihmisellä. Lohduttavaa tässä on kuitenkin se, miten oireet silti muistuttavat toisiaan, ajavat voimat ovat hyvin samanlaiset ja vertaistuessa luulen että moni huomaa tämän. Yhtäkkiä onkin kanava missä saa jakaa, ihmetellä ja keskustella.. Vapauttava tunne! Osallistujat ovat myös hyvin erilaisissa vaiheissa omassa parantumisprosessissaan (minä mukaan lukien), joten vinkkejä ja ideoita on useasti huone täynnä. Pyrin ohjaajana ottamaan huomioon kaikki jotka tulevat mukaan ryhmäämme, olitpa sitten hiljainen tai puhelias, varovainen tai suorasanainen. Tärkeintä on tunteiden ja ajatusten jakaminen. Aihe meillä on vakava mutta olen itse aikaisemmissa tapaamisissa huomannut miten nauru ja ilo helposti  pilkahtavat vähän ajan päästä pinnalle. Omalta osaltani en voi kun suositella ryhmään tulemista. Itse olin erittäin pahassa tilanteessa 2013. Vuosi vaihtui siinä ja sain tietää vertaistukiryhmän olemassaolosta. Siitä alkoi oma parantumisprosessi sekä oikeanlaisen terapian että elintapojen löytämisessä. Tervetuloa mukaan joukkoomme, et ole yksin!


Pieksämäki

Etelä-Savon vertaisryhmä

Suomen Tourette- ja OCD-yhdistyksen Etelä-Savon vertaistukiryhmän tapaamiset  

           Pieksämäellä keväällä 2018

 

"Meidän vertaistukiryhmämme on tarkoitettu juuri Sinulle, jolla itselläsi tai läheiselläsi on Touretten oireyhtymä tai pakko-oireinen häiriö. Ryhmässä keskustellaan ihan tavallisia juttuja, niin iloisia kuin murheellisiakin. Ryhmämme periaatteisiin kuuluu luottamuksellisuus. Ryhmä on minulle tärkeä, koska perheemme arki on sävytetty Tourettella ja sen tuomilla lisämausteilla, joten keskustelua voisi jatkaa aistipulmista sekä keinoista ja apuvälineistä arkeen, impulsiivisuudesta ja ADHD:stakin. Olen lähihoitaja ja neuropsykiatrinen valmentaja, nepsyilen siis töissäkin. Ryhmämme toiminta starttaa tänä vuonna neljännen kauden, ja uusikin vertainen on lämpimästi tervetullut mukaan!"     

 Terveisin: Ida 

 3.2 klo 14-16, Teemana tietoa ja kysymyksiä Tourettesta ja OCD:stä

 3.3 noin noin klo 12-18 Hankasalmen Revontulessa keilaus ja ruokailu.

  Lähtöpaikka ja kuljetusjärjestelyt sovitaan ilmoittautujien kanssa,

  omavastuu 10 euroa/aikuiset ja 5euroa/lapset (varaathan käteistä mukaan).

 7.4 klo 14-16, Rentoutushetki ja Hyvän Mielen taulun teko 

 5.5 klo 14-16, "Miltä musta tuntuu"- keskustelua elämästä ja mistä huvittaa 

 9.6 klo 14-16, Kävely ja piknik (säävarauksella!)

 Tapaamme Pieksämäen Järjestötalolla 2. kerroksessa, lukuun ottamatta

 keilausta, jolloin lähtöpaikka sovitaan osallistujien kanssa.

 Tiedustelut ryhmän toiminnasta ja ilmoittautumiset tapaamisiin: 

       vertaisohjaaja Ida Beharic, ida.beharic@tourette.fi 

 Käytännön järjestelyjen vuoksi toivotaan ilmoittautumista viimeistään kolme

 päivää ennen tapaamista vertaisohjaajalle lukuun ottamatta keilaamista

 maaliskuussa, jolloin toivotaan ilmoittautumista mielellään viikkoa aikaisemmin.

 Mahdolliset muutokset aikatauluihin ilmoitetaan ilmoittautuneille.

 


Oulu

Pohjois-Pohjanmaan vertaisryhmä

Pohjois-Pohjanmaan Tourette- ja OCD-vertaisryhmän tapaamiset syksy 2017

Tervetuloa vertaisryhmän tapaamisiin Hyvän mielen talo ry:n tiloihin Oulussa.

Jos Touretten oireyhtymä tai OCD koskettaa elämääsi tai läheisesi elämää, tule tapaamaan muita ja vaihtamaan ajatuksia hyvässä, rennossa keskinäisen vertaistuen hengessä. Ryhmä on tarkoitettu kaikenikäisille vertaistukea haluaville ja heidän läheisilleen! Ryhmän tarkoituksena on saada ja jakaa tietoa ja tukea Touretten oireyhtymän - ja/ tai OCD:n kanssa elävien ja heidän läheistensä kanssa, sekä järjestää mukavaa yhteistoimintaa yhdessä. Ryhmässä jokainen on tervetullut keskustelemaan avoimesti mieltä askarruttavista tai painavista asioista. Tapaamisissa kahvitarjoilu! Aika:

Maanantaisin 28.8, 11.9, 9.10, 23.10, 6.11, 20.11, 4.12 ja 18.12 Suunnitteilla myös muita yhteistapahtumia (keilaus, kiipeily) joista ilmoitetaan Myöhemmin tapaamisissa!

Paikka: Hyvän mielen talon ryhmähuone Suvanto, klo 18-20 osoitteessa Kauppurienkatu 23, 90100 Oulu (2krs)

Ilmoitathan osallistumisestasi kolmea päivää aiemmin ohjaajalle!

Lisätietoa: vertaisohjaaja :katja.timonen78@gmail.com  

Lämpimästi tervetuloa!

ESITTELYNI

Nimeni on Katja Timonen. Toimin Pohjois- Pohjamaan alueen Tourette - ja OCD:n vertaisryhmän ohjaajana. Olen 12 vuotiaan Tourettea sairastavan neitosen ja 20-vuotiaan ADHD-oireisen pojan äiti Oulusta. Perheeseeni kuuluu myös aviomieheni Jukka. Koulutukseltani en ole Touretten tai OCD:n asiantuntija, vaan työskentelen pienessä kiinteistö -ja puhdistuspalvelualan yrityksessä siivoustyössä.

Kiinnostukseni sekä kokemukseni painottuu enimmäkseen Touretteen juurikin tyttäreni diagnoosin vuoksi, mutta minulla on halu saada tietoa, oppia uutta ja ylipäätään ymmärtää paremmin kaikenlaisten nepsy-ihmisten elämää, jotta voisin saada työkaluja ja välineitä tulevaisuuteen helpottamaan myös omien lapsieni elämää. Olen saanut huomata tämän viimeisen vuoden aikana, että enemmän olen oppinut muiden, samassa tilanteessa elävien ihmisten kokemuksista kuin useista kirjoituksista, joita olen lukenut tiedon tarpeessa. Tyttärelläni todettiin Tourette syksyllä 2016, jotenka tämä kaveri on vielä aika uusi tulokas perheessämme.

Heti alusta asti diagnoosin tultua, tunsin olevani hiukka hukassa eikä siinä hetkessä oikein osannut tietoa tai tukea mistään heti hakea. Aika pian ymmärsimme kuitenkin liittyä Suomen Tourette- ja OCD- yhdistyksen jäseniksi ja sitä kautta monien uusien tietojen ja tapahtumien pariin. Vertaistuki on ollut perheessämme sekä meille aikuisille että lapsille todella tärkeä tuki, ja tuonut paljon ymmärrystä sekä jaksamista arkeen! Halusin lähteä mukaan ryhmän ohjaajaksi sillä ajatuksella, että lähdettäisiin rakentamaan tänne Oulun seudulle mukava, rentohenkinen ryhmä, jonka kanssa keksiä mukavaa yhteistoimintaa ja samalla saada sitä erittäin tärkeää vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta.

Oletpa sitten itse toureetikko tai jos diagnoosisi on OCD tai vaikkapa molemmat ja vähän muutakin päälle, niin olet sydämellisesti tervetullut toimintaan mukaan! Lapset perheineen, nuoret, aikuiset ja läheiset. Tervetuloa


Vaasa

Nepsy-vanhempien ryhmä

ma 4.9.2017 klo 17

ulkoilun merkeissä

ilm. info@vaasanadhd.com tai 0405195899
ohjaaja Essi Jäntti 


Joensuu

Pohjois-Karjalan vertaisryhmä

Pohjois-Karjalan Tourette- ja OCD- vertaisryhmä syksyisessä Joensuussa 2017!

”Kun voileipä putoaa aina voipuoli alaspäin ja kissa putoaa aina jaloilleen, niin mitä tapahtuu, jos voileipä sidotaan kissan selkään voipuoli ylöspäin?” Joensuun seudun Tourette- ja OCD-vertaistukiryhmä kokoontuu noin 10 kertaa vuodessa ja ryhmässä keskustellaan kokemuksista: millaista on, kun itsellä tai perheenjäsenellä on Touretten oireyhtymä tai OCD (pakko-oireisuus). Miten oireyhtymä näkyy, tuntuu ja kuuluu omassa ja läheisten arjessa, ja miten selviytyä elämästä. Puhumme vakavia, mutta kyllä välillä huumorikin hersyy – voi nauraa vakavillekin asioille, kun on yhteinen kokemuspohja! Uudet jäsenet ovat tervetulleita, ja saat käydä vaikka vain kerran katsomassa, olisiko tästä ryhmästä apua. Pidempiaikaisesti mukana olevilta edellytetään Suomen Tourette- ja OCD-yhdistyksen jäsenyyttä.

Aika: Torstaisin klo 17-19: 7.9., 5.10., 9.11. ja 7.12. Paikka: Omaiset mielenterveystyön tukena ry, Tukitupa, Karjalankatu 4 a 2, 80200 Joensuu Ilmoittautumiset tapaamisiin toivotaan mieluusti noin viikkoa ennen tapaamista vertaisohjaaja Virpille, kiitos! virpi.eronen@tourette.fi (lisätietoja myös tästä osoitteesta) Lämpimästi tervetuloa! Yhdistyksen sivut: www.tourette.fi


Salo

Salon vertaisryhmä

Salon vertaisryhmän tapaamiset seuraavasti: 

su 15.10.2017 klo 15

Paikalla on syväaivostimulaatiosta kokemusasiantuntija Satu Heino

su 19.11. klo 15-

su 17.12. klo 15- Pikkujoulut

Tervetuloa!
Paikkana Helsingintie 14, Salo

MBB-ryhmä kokoontuu aina vertarin jälkeen ilmoittautumiset: saijapau@gmail.com